Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Читалищният театър посвети премиерата си „Червени рози” на Антоанета Генчева – дългогодишен театрал

    На 9 май 2024 г.  Читалищен театър представи новата си пиеса за сезона „Червени рози” от италианския драматург Алдо де Бенедети. Комедията е уникална и е пълна с житейски предизвикателства - интриги, двойни игри, любовни бъркотии, ревност, хитрост, неочаквани ситуации с щастлив край...Представлението започна с лирично посвещение на театралите към починалата в началото на 2024 година Антоанета Генчева – дългогодишен участник в трупата. „Червени рози” и аплодисменти за теб, Тони!” бе финалното послание…с тези думи самодейците посветиха премиерата си на приятеля и човека, донесъл толкова светлина с присъствието си в живота на читалището, посветил се на толкова много каузи и отдал сърцето си за тях.
     Под вещото ръководство на режисьора Стефан Делев, в типичната за комедията динамична и наситена с изненадващи абсурди, „случайности“ и грешки атмосфера, се впуснаха героите на Бенедети, пресъздадени от Светлозара Банкова, Христо Георгиев, Милко Русев, Диана Динева, Мариола Стойнова, Любомир Васев, Еньо Енев, Калоян Василев и помощник режисьора Добринка Цонева. Всички те се завъртяха около един букет с червени рози, поръчван многократно и предизвикал огнени страсти от любов и ревност. Публиката реагираше бурно на всяка комична ситуация, а на финала актьорите поднесоха с чаша шампанско изстрадания житейски извод на своите герои.

     За тези, които не успяха да видят премиерното представяне, читалищните театрали ще изиграят пиесата благотворително  на 16 май, в подкрепа на БЧК Нова Загора и МБЧК Нова Загора и на абитуриентите сираци в общината.
    И на финала ще припомним нуждата и ползата от театралното изкуство с мисълта на Карло Гоци: „Никога не бива да забравяме, че театралната сцена служи за всенародно училище.”